ukrayina-ta-sche-9-krayin-zaproponuvali-ugodu-schodo-tsifrovikh-tekhnologiy-u-mezhakh-sot-torgpred

Україна та ще 9 країн запропонували угоду щодо цифрових технологій у межах СОТ - торгпред

 • 11873 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Україна – це одна з 10 країн, які подали комплексну пропозицію щодо багатосторонньої угоди по цифровим технологіям в рамках Світової організації торгівлі. Про це під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі сказав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України - торговий представник України Тарас Качка, передає кореспондент УНН.

"Україна – це одна з 10 країн, які подали комплексну пропозицію щодо цієї багатосторонньої угоди", - сказав він, відповідаючи на питання модератора про те, чи готова Україна до обговорення нової угоди щодо цифрових технологій.

"У жовтні був тижневий раунд переговорів, і, якщо ви подивитесь зведену таблицю по тексту по електронній комерції в угоді СОТ, ви побачите, що там наряду з Китаєм, ЄС і США є пропозиція України – ми є одними з лідерів цього глобального процесу в рамках СОТ. Можливо це прозвучить сенсацією, але так і є. Україна системно працює над майбутнім в цифровій галузі. Також ми досить активні, навіть в дечому агресивні до Євросоюзу, який якось вперто намагається нас ігнорувати щодо цифрового ринку, але ми від них не відстанемо і трансформуємо наш додаток 17 до Угоди про асоціацію в додаток, який буде говорити не про інтеграцію в окремих елементах цифрового ринку, а до всього цифрового ринку", - сказав Качка.

З його слів, 1 листопада під час українсько-американської торгівельно-інвестиційної ради обговорювалось питання співпраці зі США "над чимось подібним до розділу по цифровій торгівлі між Канадою, Мексикою і США". Також Україна говорила про це місяць тому з канадською стороною, зазначив торговий представник.

"Ми є одними з лідерів по цьому напряму в усьому світі, і ми вважаємо, що у нашій торговій політиці, окрім класичної торгівлі, є дуже багато елементів, спрямованих на майбутнє, на цифрову економіку. Нам є чим похвалитись", - додав він.

Нагадаємо, наприкінці серпня Україну відвідала оціночна місія Євросоюзу щодо готовності телекомунікаційної сфери України до інтеграції з єдиним цифровим ринком ЄС

Українські Національні Новини

Політика