ukrayina-ta-sche-chotiri-derzhavi-provedut-paralelniy-audit-schodo-tuberkulozu

Україна та ще чотири держави проведуть паралельний аудит щодо туберкульозу

 • 20166 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Вищі органи аудиту Грузії, Азербайджану, Білорусі, Вірменії та України мають намір провести міжнародний паралельний аудит щодо профілактики і лікування туберкульозу. Про це заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан під час зустрічі керівників вищих органів аудиту п’яти країн з головою Верховної Ради України Дмитром Разумковим та нардепами, передає УНН з посиланням на пресслужбу РП.

"Голова Рахункової палати поінформував представників українського парламенту про намір вищих органів аудиту 5 країн провести міжнародний паралельний аудит щодо профілактики і лікування туберкульозу", - повідомили в пресслужбі.

Пацкан зауважив, що всі країни повинні бути зацікавлені в ефективному використанні коштів на попередження виникнення цієї хвороби та боротьбу з нею.

"Для того, щоб виявити цю хворобу, потрібні невеликі кошти, в той час як повноцінне лікування на більш пізніх стадіях коштує в рази дорожче", − додав голова Рахункової палати.

Разумков позитивно оцінив намір вищих органів аудиту 5 країні провести відповідний паралельний аудит щодо ефективності боротьби з туберкульозом та висловив сподівання, що це сприятиме поглибленню співпраці ВОА.

Як повідомляв УНН, торік в Україні виявили понад 26 тис. випадків захворювання на туберкульоз.

Українські Національні Новини

Політика