ukrayina-ta-ssha-na-tsomu-tizhni-obgovoryat-nadannya-dodatkovikh-pilg-dlya-ukrayinskikh-tovariv

Україна та США на цьому тижні обговорять надання додаткових пільг для українських товарів

 • 6797 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України - торговий представник України Тарас Качка повідомив, що на цьому тижні відбудеться засідання українсько-американської ради з питань торгівлі й інвестицій, на якому обговорять надання додаткових преференцій для низки українських товарів. Про це повідомляє УНН із посиланням пресслужбу Міністерства.

"Днями 155 українських товарів було повернуто до загальної системи торгових преференцій США, тобто встановлення нульового ввізного мита. Йдеться про товари, які входять до топ 100 найбільш експортованих та є цікавими для малого та середнього бізнесу – це "нішева" продукція, товари з доданою вартістю, глибокою переробкою", - сказав Качка.

За його словами, зі зняттям торгових обмежень Україна очікує на інтенсифікацію торгівлі із США, що позитивно вплине на малий та середній бізнес в країні.

"Цього тижня відбудеться засідання українсько-американської ради з питань торгівлі й інвестицій, на якому буде обговорено питання нетарифних бар’єрів, сертифікації продукції, можливості надання додаткових преференцій для низки українських товарів, а також питання співпраці в сфері цифрових послуг", - сказав Качка.

Також він повідомив, що в рамках загальної системи преференцій США Україна додатково отримує від експорту до США від 35 до 76 млн дол.

Нагадаємо, Україна вітає рішення президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа про відновлення безмитної торгівлі з Україною.

Українські Національні Новини

Економіка