ukrayina-ta-turechchinoyu-pidpisali-7-dvostoronnikh-dokumentiv-podrobitsi

Україна та Туреччина підписали 7 двосторонніх документів: подробиці

 • 21540 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Україна та Туреччина підписали у понеділок, 3 лютого, у Києві 7 спільних документів про взаєморозуміння та співпрацю під час спільного брифінгу Президента України Володимира Зеленського та президента Турецької Республіки Реджепа Ердогана, передає кореспондент УНН.

Так, сторони підписали наступні документи:

1. Президент України Володимир Зеленський і президент Турецької Республіки Реджеп Ердоган підписали спільну заяву за результатами 8 засідання стратегічної ради високого рівня між Україною і Турецькою Республікою.

2. Міністр оборони України Андрій Загороднюк та Міністр казначейства та фінансів Турецької Республіки Берат Альбайрак підписали угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Туреччини про військо-фінансове співробітництво.

3. Міністр оборони України Андрій Загороднюк та Міністр казначейства та фінансів Турецької Республіки Берат Альбайрак підписали протокол між Кабінетом міністрів України та Урядом Турецької Республіки про втілення фінансової допомоги.

4. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та заступник міністра внутрішніх справ Турецької Республіки Мухтерем Індже підписали угоду між Кабінетом міністрів України та Урядом Туреччини про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.

5. Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечьоткін та заступник міністра внутрішніх справ Турецької Республіки Мухтерем Індже підписали меморандум про взаєморозуміння між ДСНС і президенцією з управління на випадок катастроф та надзвичайних ситуацій МВС Туреччини про співробітництво в галузі попередження катастроф і НС та ліквідації їх наслідків.

6. Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов та Міністр торгівлі Турецької Республіки Рухсар Пекджан підписали меморандум про взаєморозуміння щодо переговорів про угоду про зону вільної торгівлі між Міністерством України та Міністерством торгівлі Туреччини.

7. Голова Державної архівної служби Анатолій Хромов і Директор Дирекції Державних архівів при президентові Туреччини Угур Унал підписали протокол про співробітництво між державною архівною службою України та Дирекцією держархівів при президентові Туреччини.

Як раніше повідомлялося в УНН, у Києві розпочалася зустріч Президента України Володимира Зеленського з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Пізніше Зеленський та Ердоган провели засідання Стратегічної ради високого рівня.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі