ukrayina-ta-yaponiya-obgovorili-pogliblennya-spivpratsi-u-sferi-kiberbezpeki

Україна та Японія обговорили поглиблення співпраці у сфері кібербезпеки

 • 17778 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов і посол Японії в Україні Такаші Кураі провели зустріч, під час якої обговорили, зокрема, можливості поглиблення співпраці між Україною та Японією у сфері кібербезпеки та екології. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу РНБО.

"За словами Секретаря РНБО України, подальше поглиблення політичного діалогу, розвиток торговельно-економічних відносин та активне співробітництво у сфері культури, науки та інновацій створюють надійне підґрунтя для взаємовигідної двосторонньої співпраці", - йдеться в повідомленні.

Данілов, як зазначається, подякував Японії за послідовну політику щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності нашої країни і підтримку, яку надає Японія Україні за різними напрямами.

Він також висловив впевненість, що візит Президента Україна Володимира Зеленського до Японії стане черговим важливим кроком на шляху поглиблення діалогу між нашими державами.

Крім того, сторони обмінялися думками щодо розвитку безпекової ситуації у глобальному та регіональному вимірах, обговорили найбільш актуальні питання двостороннього порядку денного та домовилися щодо подальших кроків.

"Під час зустрічі йшлося також про можливості поглиблення співробітництва між Україною та Японією у сфері кібербезпеки та екології", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Кураі висловив підтримку реформам у секторі безпеки та оборони, започаткованим командою Президента.

"Надзвичайний і Повноважний Посол зазначив, що Японія зацікавлена у подальшому розвитку двостороннього співробітництва, і запевнив у готовності його країни і надалі всебічно підтримувати нашу державу", - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Україна запросила Японію інвестувати в Чорнобильську зону відчуження.

Українські Національні Новини

Політика