ukrayina-ta-yes-onovlyat-ugodu-pro-asotsiatsiyu-u-chastini-pro-torgivlyu-tovarami-vzhe-u-2021-rotsi

Україна та ЄС оновлять Угоду про асоціацію у частині про торгівлю товарами вже у 2021 році

 • 18977 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Протягом поточного року відбудеться оновлення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом щодо лібералізації торгівельних стосунків. Про це заявив віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс на пресконференції в Брюсселі у середу, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Ми з нетерпінням чекаємо на перегляд лібералізації торгівельних стосунків, як це передбачено ст. 29 нашої Угоди про асоціацію, яка має відбутись уже цього року. Це буде дуже важливим кроком для того, щоб посилювати доступ до наших ринків і це ще раз підтверджує той динамічний характер реалізації Угоди, якого ми дотримуємось", - заявив Домбровскіс.

Деталі

Прем’єр-міністр України має повну підтримку ЄК для реалізації цієї програми щодо впровадження Угоди, зазначив віцепрезидент Європейської комісії.

Що було раніше

За інформацією КМУ, прем'єр Денис Шмигаль вже сьогодні почав консультації щодо подальшої лібералізації торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

Довідково

16 вересня 2014 року Верховна Рада України та Європейський Парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Угода за своїм обсягом і тематичним охопленням є найбільшим міжнародно-правовим документом за всю історію України та найбільшим міжнародним договором з третьою країною, коли-небудь укладеним Європейським Союзом.

Вона визначає якісно новий формат відносин між Україною та ЄС на принципах "політичної асоціації та економічної інтеграції" та слугує стратегічним орієнтиром системних соціально-економічних реформ в Україні.

Передбачена Угодою поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі між Україною та ЄС визначає правову базу для вільного переміщення товарів, послуг, капіталів, частково робочої сили між Україною та ЄС, а також регуляторного наближення, спрямованого на поступове входження економіки України до спільного ринку ЄС.

1 вересня 2017 року після тривалого процесу ратифікації Угода про асоціацію між Україною та ЄС набула чинності у повному обсязі.

Українські Національні Новини

Політика