ukrayina-u-bryusseli-pidpisala-ugodi-schodo-prikordonnoyi-spivpratsi-i-reformi-derzhsluzhbi-rozshireno

Україна у Брюсселі підписала угоди щодо прикордонної співпраці і реформи держслужби (розширено)

 • 1251 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Україна у Брюсселі, де сьогодні відбувається третє засідання Ради асоціації з ЄС, підписала чотири угоди щодо прикордонної співпраці і угоду про фінансування реформи державної служби. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку у Twitter, передає УНН.

“С.Кубів від імені Кабінету міністрів України підписав 4 угоди про про участь України в програмах прикордонного співробітництва”, - йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби МЕРТ, йдеться про підписання урядом України та Єврокомісією угод про фінансування спільних операційних програм прикордонного співробітництва на 2014-2020 роки: “Україна - Румунія”, “Україна - Угорщина - Словаччина - Румунія”, “Україна - Польща - Білорусь”, “Басейн Чорного моря” в рамках Європейського інструменту сусідства.

Від уряду України угоди підписав Степан Кубів, від ЄК - директор департаменту Східного партнерства Лоуренс Мередіт.

"Загальний бюджет, який ЄС виділяє для фінансування чотирьох програм, становитиме понад 365 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, реалізація програм дозволить профінансувати за рахунок грантової допомоги ЄС виконання спільних проектів з країнами-учасницями програм у напрямах:

покращення інфраструктури прикордонних регіонів;
вирішення загальних проблем в галузі безпеки та охорони правопорядку;
підтримка прикордонного управління і безпеки кордону, менеджмент в сфері міграції;
захист довкілля від змін клімату та стихійних лих, використання відновлювальних джерел енергії;
підтримка підприємництва і розвиток малих і середніх підприємств;
підтримка освіти, досліджень, технологічних розробок і інновацій;
розвиток місцевої культури і збереження історичної спадщини.

Виконання програм прикордонного співробітництва сприятиме ефективній та взаємовигідній співпраці прикордонних регіонів України та країн-партнерів шляхом реалізації спільних проектів; обміну досвідом та кращими практиками з країнами — партнерами в різних сферах для сприяння вирішенню спільних проблем розвитку; залученню додаткових ресурсів для збалансованого розвитку та підвищення конкурентоспроможності прикордонних регіонів України, додали у МЕРТ.

Також вказано, що перед засіданням Ради асоціації віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та генеральний директор Єврокомісії Крістіан Даніельсон підписали угоду про фінансування реформи держслужби.

"Засідання Ради асоціації Україна-ЄС - перше з часів набуття чинності ПВЗВТ, а відтак, особливе", - додали у МЕРТ.

Нагадаємо, 19 грудня у Брюселі проходить ІІІ засідання Ради асоцації Україна-ЄС.

Українські Національні Новини

Політика