ukrayina-u-snigoviy-pasttsi-u-trokh-oblastyakh-dosi-obmezheniy-rukh

Україна у сніговій пастці: у трьох областях досі обмежений рух

 • 13328 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Станом на 20:00 в трьох областях України діють обмеження руху, а в Кіровоградській області на трасі “Київ-Одеса” вже розчищено перемети. Про це повідомляє пресслужба ДСНС, інформує УНН.

Обмеження руху

Одеська область – обмежено рух великовагових транспортних засобів на автодорогах державного значення М-05 Київ-Одеса, М-15 Одеса-Рені та М-16 Одеса – Кучурган.

Миколаївська область – обмежено рух великовагових транспортних засобів та автобусів на автодорозі М-13 Кропивницький-Платонове. ІМР ДСНС продовжує розчищення дорожнього полотна на ділянці дороги від с. Ганнівка в напрямку Одеської області.

Київська область – обмежено проїзд вантажних транспортних засобів з метою недопущення створення заторів на проблемних ділянках автодороги М-05 Київ-Одеса в Одеській області.

Затори

На автодорозі М-05 Київ – Одеса на відрізку Знам’янка – Ревова снігові перемети розчищено, відновлено рух автомобільного транспорту всіх категорій в двох напрямках. На узбіччі автодороги в сторону міста Одеса перебувають вантажні автомобілі, які планують продовжити рух 30 січня.

Кіровоградська область – рух автомобільного транспорту відновлено.

Доповнення

З 27 січня з півдня на територію України перемістився активний сніговий циклон, який призвів до надзвичайних ситуацій в південній частині території країни.

Дороги Одеської та Миколаївської областей 28 січня були перекриті. На трасі Київ-Одеса утворився 4-кілометровий затор з вантажівок.

Починаючи з 00:00 29 січня спостерігалося переміщення циклону в центральні та північно-східні області. Одночасно в західних областях розпочалися опади в вигляді снігу, з висотою снігового покрову від 1-5 см.

За даними ДСНС, 30-31 січня на дорогах України, крім південно-східної частини, очікується ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

1 лютого у більшості північних, центральних, Харківській, Одеській, Миколаївській областях значний сніг (приріст снігового покриву 5-10 см), вдень у Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та Миколаївській областях сніг з переходом у дощ , ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с. На дорогах північних, центральних, Харківської областей ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

Погодні умови 1 лютого можуть спричинити відключення енергозабезпечення окремих населених пунктів та порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг.

Реакція влади

Сьогодні, 29 січня, в Офісі Президента нарешті помітили, що низка областей України уже кілька днів потерпає від негоди. Тож сьогодні Президент України Володимир Зеленський зібрав нараду щодо ліквідації надзвичайної ситуації і закликав бути готовими до "сюрпризів погоди".

Українські Національні Новини

Суспільство