ukrayina-upustila-moment-koli-mozhna-bulo-poboroti-achs-ekspert

Україна упустила момент, коли можна було побороти АЧС - експерт

 • 9161 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Поширення африканської чуми свиней (АЧС) в Україні набуло хаотичного і непередбачуваного характеру. Таку думку в ефірі однієї з радіостанцій озвучила аналітик Асоціації свинарів України Олександра Бондарська, повідомляє УНН.

"Боротися (з АЧС - ред.) можна, і ця боротьба йде. Але певний момент, коли її (АЧС - ред.) можна було стримати, придушити, вже упущений. Вже більшість експертів підтверджують, що поширення АЧС у нас фактично хаотичне. Передбачити, як вона далі буде поширюватися, дуже складно", - сказала Бондарська.

Вона зазначила, що на сьогодні, з метою боротьби з АЧС в Україні проводяться карантинні заходи, а також триває робота з розробки нових нормативно-правових документів, з метою оптимізації заходів щодо запобігання хвороби.

Нагадаємо, що згідно зі звітом Рахункової палати, Держпродспоживслужба України, що відповідає в тому числі і за боротьбу з АЧС, неефективно розпоряджається державними коштами. А в цілому, повільне реформування цього органу призвело до того, що на сьогодні населення країни не захищене від неякісних продуктів харчування.

Українські Національні Новини

Суспільство