ukrayina-uviyshla-do-top-30-krayin-za-rozvitkom-poshtovikh-poslug

Україна увійшла до топ-30 країн за розвитком поштових послуг

 • 13176 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Україна посіла 30-е місце в рейтингу країн з найвищим рівнем розвитку поштових послуг. Про це свідчать дані рейтингу Всесвітнього Поштового союзу, передає УНН.

Так, перше місце за рівнем розвитку поштових послуг посіла Швейцарія, друге — Австрія, третє — Німеччина, четверте — Нідерланди, п'яте — Японія.

Також до топ-30 увійшли такі країни, як Франція, США, Великобританія, Канада, Сінгапур, Італія, Бельгія, Польща, Нова Зеландія, Ірландія, Чехія, Австралія, Китай, Росія, Білорусь, Словаччина, Португалія, Корея, Швеція, Естонія, Молдова, Таїланд, Фінляндія, Сербія.

Всього у рейтингу 170 країн. Він формувався, ґрунтуючись на критеріях оцінки надійності, доступності та релевантності. Також враховували опірність до зовнішніх і внутрішніх шоків поштових компаній.

Раніше у Міністерстві інфраструктури повідомляли, що "Укрпошта" у 2020 році створила понад 3000 робочих місць під час карантину, виплатила рекордну суму дивідендів, а також запустила 500 пересувних відділень у 6 регіонах.

На минулому тижні міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що в Брюсселі підписано угоду з ЄІБ щодо модернізації логістичної мережі "Укрпошти" на 30 млн євро.

"Все це дозволить зручно і в рази швидше обробляти та доставляти посилки та загалом суттєво покращити якість поштових послуг", - зазначив міністр.

Нагадаємо, що відтепер отримати посилку в "Укрпошті" можна за е-документами із застосунку "Дія".

Українські Національні Новини

Політика