ukrayina-v-nich-na-nedilyu-pereyde-na-zimoviy-chas

Україна в ніч на неділю перейде на зимовий час

 • 21820 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Україна перейде на зимовий час, з переведенням годинників на годину назад, о 4 годині 30 жовтня. Переведення годинників відбудеться відповідно до постанови КМУ від 13 травня 1996 року №509, передає УНН.

Постановою запроваджено на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

Тобто, цієї неділі, 30 жовтня, о 4 годині ранку буде переведено годиннини на одну годину назад.

Зимовий час є "астрономічним", літній час вводиться в багатьох країнах для економії електроенергії. Терміни дії літнього часу вводяться відповідно до рекомендацій Європейської економічної комісії ООН для гармонізації міжнародних інформаційних систем. Перехід на сезонний час здійснюється в 110 країнах. Літній час використовують близько 80 країн світу. Вперше годинникову стрілку перевели в 1908 р. у Великобританії. У той же час, багато держав Азії живуть за єдиним часом.

Так, наприклад, не переводять стрілки годинника Росія, Японія, Китай, а також Казахстан і Киргизія. У США рекомендовано переводити час, проте в деяких штатах цього не роблять. Деякі дослідники вважають, що перехід на сезонний час негативно відбивається на здоров'ї людей.

Проте вчені ще повністю не довели, що біоритми людини при переході на інший час серйозно порушуються. У той же час, британські дослідники встановили: близько 15% населення країн, де переводиться час, сприймають це переміщення стрілок досить важко. Вчені пояснюють це тим, що біологічний годинник людини не може швидко синхронізуватися з переведенням годинників. У деяких людей можуть виникнути не тільки проблеми зі здоров'ям, але і серйозні психічні розлади.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Повітряні Сили збили 28 із 29 ударних російських дронів

     • 101483 переглядiв

    Уночі над Дніпропетровщиною ППО знищила два "шахеди"

     • 72308 переглядiв

    Нічна атака на Харків: стали відомі наслідки

     • 30187 переглядiв

    Помічник Трампа зізнався, що вкрав у нього $60 тисяч

     • 52879 переглядiв

    Новини по темі

    Україна в ніч на неділю перейде на зимовий час

     • 21820 переглядiв

    Пункти пропуску в зоні АТО переходять на зимовий графік

     • 9600 переглядiв

    Голова АМКУ задекларував два авто Jaguar і дорогі годинники

     • 10306 переглядiв

    Д.Трамп скоротив відставання від Х.Клінтон

     • 9538 переглядiв