ukrayina-vede-peregovori-zi-spacex-schodo-zapusku-vlasnogo-suputnika-uruskiy

Україна веде переговори зі SpaceX щодо запуску власного супутника - Уруський

 • 16065 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Україна веде перемовини з американською компанією SpaceX щодо можливого запуску супутника дистанційного зондування землі (ДЗЗ) "Січ 2-30 (2-1)". Про це повідомив віце-прем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський в інтерв'ю одному з українських телеканалів, передає УНН.

Цитата:

"На сьогодні космічний апарат практично готовий, він потребує кінцевого аналізу і експлуатаційних, технічних перевірок готовності до запуску. Ми зараз інтенсивно працюємо з потенційною компанією, яка надає послуги з запуску, тому що це не так просто… У нас є вікно запустити наш апарат у грудні місяці за допомогою іноземного оператора, яким є у даному випадку компанія SpaceX", - сказав Уруський.

Деталі

З його слів, наразі вивчаються можливості щодо сумісності апарату з ракетою-носієм – найближчим часом стане зрозуміло, чи можливо це зробити.

Що було раніше

Зазначимо, що раніше Президент України Володимир Зеленський визначив завдання щодо виведення на навколоземну орбіту космічного апарату дистанційного зондування землі "Січ 2-30 (2-1)".

Зі слів Уруського, Україна повинна здійснити всі необхідні заходи, щоб це відбулося до кінця 2021 року, року 30-річчя Незалежності.

Українські Національні Новини

Політика