ukrayina-viborola-dvi-medali-na-pochatku-chs-zi-sportivnoyi-khodbi

Україна виборола дві медалі на початку ЧС зі спортивної ходьби

 • 10279 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби у Тайцані почався із двох завойованих нагород української команди, повідомляє УНН з посиланням на ФЛАУ.

Упродовж усієї чоловічої командної дистанції на 50 км серед лідерів трималися двоє українців – Іван Банзерук і Мар’ян Закальницький. Саме останній для багатьох став справжнім відкриттям цього чемпіонату. Попри молодий вік Закальницький вже мав досвід виступів на подібних спортивних форумах. Зокрема, минулого року він став переможцем Кубка Європи у командних змаганнях і дебютував на чемпіонаті світу у Лондоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські стрибуни у воду вибороли медаль в Росії

У Тайцані саме Закальницький у підсумку зумів максимально наблизитися до першої трійки. Подолавши дистанцію з рекордними для нього 3:44,59 год, він фінішував лише у семи секундах позаду бронзового призера японця Сатоші Маруо.

Українці з сумою 29 очок посіли друге командне місце, виборовши "срібло". Поляки й китайці набрали по 37 очок, проте за додатковими показниками бронзові медалі дістануться саме полякам.

Натомість жіноча дистанція 50 кілометрів дебютувала на командних чемпіонатах світу зі спортивної ходьби зі світового рекорду китаянки Жуй Лян і "бронзи" української команди та національного рекорду Христини Юдкіної.

Христина Юдкіна, Василина Вітовщик і Аліна Цвілій трималися разом упродовж усієї дистанції. Неподалік були й Людмила Шелест з Ксенією Радько. Саме така командна робота й стала запорукою бронзового виступу наших спортсменок. Крім того, Юдкіна фінішувала 12-ю з національним рекордом України – 4:22,15 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна здобула першу медаль на ЧЄ з боротьби у Росії

Командний залік виграли китаянки (8 очок). Еквадор (21 очко) і Україна (40 очок) посіли друге і третє місця відповідно.
Зауважимо, що для України срібна медаль стала четвертою в історії на дистанції 50 км серед чоловіків. Починаючи з 2012 року наші скороходи не поверталися ані з Кубків світу, ані згодом з командних чемпіонатів світу без нагород.

Українські Національні Новини

Спорт