ukrayina-vidala-rosiyi-tilo-zasudzhenogo-boyovika-lnr

Україна видала Росії тіло засудженого бойовика "ЛНР"

 • 21911 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Україна видала консулу Росії тіло засудженого бойовика так званої "ЛНР" Валерія Іванова, який відбував покарання в українській в'язниці. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту УНН повідомив директор Дрогобицької виправної колонії №40 Олександр Купець.

"Приїхав віце-консул консульства Російської Федерації у Львові. Консул має право його забирати. Прокуратура дає дозвіл моргу і морг видає тіло тій особі, на яку прокуратура видала дозвіл", - сказав Купець.

За його словами, Іванов брав участь в бойових діях на боці так званої "Луганської народної республіки". Він спробував піти в розвідку, перетнув лінію фронту і був схоплений українськими бійцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС РФ відреагувало на смерть російського найманця в українській колонії

"Помер він від закритої черепно-мозкової травми. Там нікого не було в кімнаті, він був сам. Він впав, фельдшер надавав першу медичну допомогу, констатував смерть. Викликали оперативно-слідчу групу, вона приїхала, зробила протокол огляду місця події і слідчий дав дозвіл на розтин і відправку тіла в морг", - зазначив Купець.

Передача тіла відбулась в середу, 26 грудня. УНН очікує офіційного коментаря від Львівської прокуратури.

Нагадаємо, в Дрогобицькій колонії, розташованій у Львівській області, два тижні тому в результаті нещасного випадку помер засуджений до 12 років позбавлення волі російський найманець Валерій Іванов.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП