ukrayina-vidkrita-do-shirokikh-kompromisiv-ale-ne-peretne-chervonikh-liniy-schodo-donbasu-kuleba

Україна відкрита до широких компромісів, але не перетне "червоних ліній" щодо Донбасу - Кулеба

 • 12417 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Україна відкрита до пошуку максимально широких компромісів щодо ситуації на Донбасі, але не піде на перетин своїх "червоних ліній". Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спільного брифінгу з головою МЗС ФРН Хайко Маасом, передає кореспондент УНН.

За словами голови МЗС України, приблизно місяць тому відбулись консультації міністрів закордонних справ у "нормандському форматі" і, з його слів, ці консультації були б неможливі, "якби не ефективна посередницька роль Хайко Мааса, який зміг забезпечити, щоб всі чотири сторони доєднались до цієї розмови і провели змістовні перемовини".

"Ми намітили під час тієї дискусії низку питань, які потребують вирішення, і з тих пір послідовно і наполегливо шукаємо рішення, які б дозволили рухатись вперед у мирному врегулюванні на Донбасі. Водночас, я хочу на цьому наголосити - (щоб перемовини - ред.) не призводили до перетину "червоних ліній". І запевняю, що Україна відкрита до пошуку максимально широких компромісів, але не піде на перетин своїх "червоних ліній", які стосуються національної безпеки, суверенітету і територіальній цілісності", - сказав міністр.

Як повідомлялося раніше в УНН, досяжність "режиму тиші" на Донбасі є складною, але реальною – МЗС Німеччини.

Українські Національні Новини

Політика