ukrayina-vidnovlyuye-poloti-do-kazakhstanu-na-sogodni-zaplanovaniy-reys-do-nur-sultana

Україна відновлює польоти до Казахстану: на сьогодні запланований рейс до Нур-Султана

 • 20263 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Сьогодні, 13 січня, з міжнародного аеропорту "Бориспіль" запланований рейс до столиці Казахстану Нур-Султан. Про це УНН повідомили у пресслужбі аеропорту.

Цитата:

На сьогодні запланований рейс до Нур-Султана. Виліт о 21:50, але інформації точної ще немає, і він може бути скасований”, — повідомили УНН в аеропорту.

Деталі

До слова, вчора рейсів до столиці Казахстану не було за розкладом. Щодо Алмати, вчора рейс було відмінено. Сьогодні та завтра рейсів до Алмати не передбачено за розкладом.

Доповнення

Сьогодні аеропорт Алмати відновлює роботу після протестів.

Раніше через масові протести в Казахстані аеропорти припинили свою роботу. Протести у Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 тенге до 120 за літр.

Минулого тижня стало відомо про захоплення аеропорту Алмати в результаті мітингів у Казахстані. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що “терористичні банди” захопили у місті аеропорт та п’ять літаків.

10 січня влада Казахстану заявила, що ситуація стабілізувалася та "перебуває під контролем". Аеропорти відновили роботу у штатному режимі, за винятком аеропортів Алмати та Талдикоргана.

Водночас, за даними МЗС України, міжнародне авіасполучення з Нур-Султаном повністю відновлено за винятком деяких рейсів європейських авіакомпаній. Зокрема, на 13 та 16 січня заплановано регулярні рейси до Києва.

Українські Національні Новини

Суспільство