ukrayina-vidpravit-do-turechchini-dekilka-desyatkiv-ryatuvalnikiv-mzs

Україна відправить до Туреччини декілька десятків рятувальників - МЗС

 • 1058704 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Україна відправить декілька десятків рятувальників до Туреччини, де стався руйнівний землетрус. Про це повдіомив глава МЗС Дмитро Кулеба, передає УНН.

Цитата

"Ми мали консультації з Міністерством внутрішніх справ з цього приводу. Ми ніколи нічого не робимо такого, щоб шкодило інтересам України. Тому така кількість – декілька десятків – українських рятувальників зможе допомогти Туреччині – нашому сусіду, нашому другу, – не підваживши можливості рятувальних служб в Україні", - сказав міністр.

Додамо

Також Кулеба додав, що наразі МЗС отримало понад 20 звернень від громадян України, які не можуть вийти на звʼязок зі своїми родичами у Туреччині, тож "відомство шукає виходи на них по своїх каналах".

"Станом на зараз у нас не має інформації щодо постраждалих, але поки розбираються завали, інформація буде оновлюватися", - резюмував Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна серед перших оголосила про готовність допомогти Туреччині - посол

Доповнення

Союзник по НАТО Туреччина попросила міжнародну допомогу після руйнівного землетрусу. Члени Альянсу мобілізують підтримку.

Зеленський заявляв, що Україна готова надати Туреччині необхідну допомогу для подолання наслідків руйнівного землетрусу.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомляв, що наразі є 24 звернення про відсутність зв’язку із громадянами України, які проживають в зоні стихійного лиха у Туреччині. Інформація про наявність українців серед жертв землетрусу наразі не надходила.

Українські Національні Новини

Політика