ukrayina-vidstoyala-pravo-na-zakhist-v-sudi-u-spravi-borgu-yanukovicha-proti-rosiyi

Україна відстояла право на захист в суді у справі "боргу Януковича" проти росії

 • 549621 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Найвищий суд Великої Британії оголосив, що український уряд має право на захист у справі, яку ініціювала рф проти України, про єврооблігації на 3 млрд доларів, які ще називають "боргом Януковича", за повною процедурою. Рішення вже привітали Президент Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише УНН.

Деталі

"Україна здобула чергову перемогу над агресором – у Верховному суді Великої Британії у справі щодо єврооблігацій на суму 3 млрд дол. Суд вирішив, що захист України на підставі фактів погроз агресії рф має отримати повну процедуру. Справедливість буде за нами!" - написав Зеленський у Twitter.

Шмигаль назвав рішення "важливою перемогою" України над росією на міжнародному фронті.

"Верховний Суд Сполученого Королівства направив справу про єврооблігації на 3 млрд доларів, яку ініціювала рф проти нашої держави, на розгляд за повною процедурою в англійському суді. Суд визнав сильну позицію захисту України щодо примусу та погроз росії застосувати силу, які росія чинила ще у 2013 році, щоб примусити Україну випустити ці єврооблігації. Тепер кремлю доведеться розкрити всю інформацію щодо дій проти України на відкритому судовому розгляді", - розповів очільник уряду деталі про суть рішення.

Шмигаль наголосив: "Справедливість обов’язково переможе. росія безумовно відповість за всі свої незаконні дії та злочини".

Нагадаємо

Уряд України в 2013 році постановив здійснити державні зовнішні запозичення шляхом випуску облігацій зовнішньої державної позики на суму 3 млрд доларів з погашенням 20 грудня 2015 року, які викупила Росія.

Україна повинна була виплатити борг в грудні 2015 року. Цього не сталося, оскільки в Україні ввели мораторій на повернення боргів кредиторам, в тому числі Росії. Після цього в лютому 2016 року Росія подала судовий позов проти України.

Українські Національні Новини

Економіка