ukrayina-vikhodit-iz-chergovoyi-ugodi-snd-stosuyetsya-sferi-turizmu

Україна виходить із чергової угоди СНД: стосується сфери туризму

 • 21903 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Кабінет міністрів України ухвалив проект постанови про денонсацію угоди про співробітництво в галузі туризму та намір уряду України не ставати учасником угоди про Раду з туризму держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав, передає кореспондент УНН.

Деталі

Так, відповідне рішення було ухвалена на засіданні уряду в середу, 23 червня.

Цю угоду було укладено 23 грудня 1993 року в Ашхабаді. Вона передбачає прагнення до спільного туристського простору країн-підписантів, до спрощення прикордонних, митних та інших формальностей, пов'язаних з туристським обміном між ними.

Повідомляється, що співробітництво у сфері туризму з усіма країнами-підписантами угоди забезпечується в межах двохсторонніх угод.

Доповнення

Додамо, за даними МЗС, після початку російської агресії, з квітня 2014 року співпраця України у рамках СНД зведена до мінімуму. За цей час Україна вийшла з цілого переліку угод у межах СНД у різних сферах.

Зокрема, Верховна Рада нещодавно ратифікувала низку міжнародних документів, а також підтримала вихід з Угоди про основні напрями співробітництва держав — учасниць СНД в галузі захисту прав споживачів.

Українські Національні Новини

Політика