ukrayina-vikoristovuye-mobilni-dnk-kompleksi-dlya-identifikatsiyi-zagiblikh-independent

Україна використовує мобільні ДНК-комплекси для ідентифікації загиблих — Independent

 • 759082 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Україна вперше почала використовувати у воєнний час мобільні лабораторії для ідентифікації загиблих. Вони здатні обробляти зразки ДНК за півтори години, про це повідомляє УНН з посиланням на Independent.

Деталі

Раніше Захід надав Україні мобільні ДНК-лабораторії. Зараз їх переміщення країною відбувається з допомогою поліційних фургонів.

Влада запевняє, що подібні лабораторії значно допомагають прискорювати ідентифікацію тисяч загиблих та збирати докази воєнних злочинів російських військових для розкриття кримінальних справ, які ведуться з початку повномасштабної війни в Україні.

"Раніше через велику кількість загиблих була величезна черга на аналіз ДНК у лабораторіях у Західній Україні", - сказав керівник Головного слідчого управління Харківської обласної поліції Сергій Болвінов.

Також Болвінов додав, про те що: "Раніше черга на отримання зразків могла тривати роками, родичам, які шукають своїх зниклих близьких, доводилося далеко їздити в лабораторії, а тепер ми можемо встановити відповідність за кілька годин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: рф у Бахмуті втрачає у 7 разів більше військових порівняно з українською стороною — Данілов

Українські Національні Новини

Війна