ukrayina-vimagaye-dotrimannya-chetvertogo-punktu-budapeshtskogo-memorandumu-u-vidpovid-na-zayavi-rf-pro-brudnu-bombu

Україна вимагає дотримання четвертого пункту Будапештського меморандуму у відповідь на заяви рф про "брудну бомбу"

 • 188874 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Україна вимагає дотримання четвертого пункту Будапештського меморандуму через російський ядерний шантаж. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков у Twitter, пише УНН.

Цитата

"Щодня українська армія звільняє нашу землю від російського бруду. Думка про "брудну бомбу" нам огидна.
Запрошуємо наглядові місії ООН, МАГАТЕ відвідати Україну. Світ має дати відповідь на російський ядерний шантаж. Вимагаємо дотримання пункту 4 Будапештського меморандуму", - зазначив Резніков.

Довідково

У пункті 4 Будапештського меморандуму йдеться, що рф, Велика Британія і США підтверджують їх зобов'язання домагатися негайних дій з боку Ради Безпеки ООН з метою надання допомоги Україні як державі-учасниці Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, що не володіє ядерною зброєю, у разі, якщо Україна стане жертвою акту агресії або об'єктом погрози агресією з використанням ядерної зброї.

Нагадаємо

міністр оборони рф сергій шойгу влаштував "телефонну карусель" з заявами про "брудну бомбу" України. Голова МЗС України Дмитро Кулеба назвав заяви абсурдними та брехливими. Президент України Володимир Зеленський відреагував на "телефонну карусель" шойгу і наголосив, що всі "розуміють, хто є джерелом усього брудного".

Українські Національні Новини

Політика