ukrayina-vimagaye-vid-rf-zabezpechiti-rezhim-tishi-dlya-zakinchennya-remontu-gazoprovodu-v-krasnogorivtsi

Україна вимагає від РФ забезпечити режим тиші для закінчення ремонту газопроводу в Красногорівці

 • 8947 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Українська делегація у Мінську звернулася до Російської Федерації з вимогою забезпечити режим тиші для закінчення ремонту газопроводу в Красногорівці та реконструкції моста в Станиці Луганській. Про це повідомила перший віце-спікер парламенту, представник від України в тристоронній контактній групі в Мінську Ірина Геращенко на сторінці у Facebook, передає УНН.

"Ми покладаємо повну відповідальність на РФ як окупанта за зрив відкриття КПВВ "Золоте" і блокаду реконструкції аварійного мосту в Станиці Луганській. РФ діє за принципом: чим гірше – тим краще, створює гуманітарну катастрофу на Донбасі", - написала Геращенко.

Вона додала, що українська делегація вимагає від РФ негайно зняти свій блок-пост, що незаконно встановили на залишках зруйнованого мосту, розмінувати прилеглі території і забезпечити режим тиші для проведення реконструкції.

"Також, окреме питання – безпекова ситуація в Красногорівці. На прохання місцевої громади і влади звернулися до РФ – забезпечити режим тиші для проведення ремонту газопроводу. Від СММ очікуємо моніторингового супроводу на час ремонту", – додала Геращенко.

Крім того, українська сторона очікує більш жорсткої публічної позиції від ОБСЄ щодо блокади гуманітарних питань Москвою.
Нагадаємо, Геращенко розповіла, коли СММ ОБСЄ почала фіксувати новітню російську техніку на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика