ukrayina-virishila-zaprositi-rf-na-zakhodi-krimskoyi-platformi-dzhaparova

Україна вирішила запросити РФ на заходи "Кримської платформи" - Джапарова

 • 17643 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Міністерство закордонних справ України прийняло рішення запросити Російську федерацію до участі у заходах "Кримської платформи". Про це під час онлайн-брифінгу у МЗС заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, передає корреспондент УНН.

"Нами було прийнято рішення, що Російська Федерація буде запрошена до участі у заходах "Кримської платформи". Однак, знову ж таки, враховуючи, що для нас не є секретом нецивілізована поведінка РФ, ми не очікуємо, що вона прийме це запрошення", - зазначила Джапарова.

Вона розповіла також, що "Кримська платформа" має покривати кілька вимірів: найвищий - політичний рівень (лідери країн, перші особи держав), це рівень міністрів (закордонних справ - міністрів оборони), це парламентський рівень і експертний.

Кожен з цих рівнів має і передбачає певну екосистему заходів для різних задач. Ключова задача – повернення Криму на найвищий політичний дискурс.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна намагається вибрати формат для роботи у напрямку деокупації Криму, але Росія у цей формат не увійде.

Українські Національні Новини

Політика