ukrayina-vstanovila-osobi-600-rosiyskikh-pidozryuvanikh-u-viyskovikh-zlochinakh-venediktova

Україна встановила особи 600 російських підозрюваних у військових злочинах - Венедіктова

 • 180620 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Україна виявила понад 600 російських підозрюваних у військових злочинах і розпочала судове переслідування близько 80 із них, заявила у вівторок Генеральний прокурор Ірина Венедіктова. Про це УНН пише посилаючись на Reuters.

Деталі

До списку підозрюваних входять "вищі військові, політики та пропагандисти росії", заявила на пресконференції в Гаазі Венедіктова.

Венедіктова сказала, що Естонія, Латвія та Словаччина вирішили приєднатися до міжнародної слідчої групи в Україні, яка була спочатку сформована Україною, Литвою та Польщею у березні, щоб забезпечити обмін інформацією та розслідування ймовірних військових злочинів та злочинів проти людяності.

Вони працюють із Міжнародним кримінальним судом (МКС), який на початку березня розпочав розслідування можливих військових злочинів в Україні.

Офіс прокурора МКС Каріма Хана направив до України групу з 42 слідчих, судово-медичних експертів та допоміжного персоналу, і Хан у вівторок заявив, що МКС "працює над відкриттям офісу в Києві" для підтримки розслідувань.

Венедіктова заявила, що міжнародна підтримка життєво важлива для зусиль України щодо розслідування всіх можливих військових злочинів.

"Ми повинні правильно все зібрати та захистити. Це має бути прийнятним доказом у будь-якому суді", - додала прокурор.

Додамо

росія заперечує напад на мирних жителів чи причетність до військових злочинів під час проведення так званої "спеціальної військової операції" в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнні злочини рф в Україні: до суду скерували першу справу про зґвалтування

Українські Національні Новини

Суспільство