ukrayina-vstanovila-richni-kvoti-na-eksport-zolota-ta-antratsitu

Україна встановила річні квоти на експорт золота та ліцензування вивезення антрациту

 • 13574 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Кабінет міністрів на засіданні у середу затвердив переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та обсяги квот на 2022 рік. Про це за підсумками урядового засідання інформує представник уряду в парламенті Тарас Мельничук, пише УНН.

Цитата:

“Кабінет міністрів України затвердив переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та обсяги квот на 2022 рік”, - повідомив Мельничук.

Деталі

З його слів, передбачено:

  • з метою уникнення масового вивезення, ліцензування та квотування експорту срібла, золота, брухту дорогоцінних металів, крім банківських металів, у якості сировини;
  • ліцензування експорту, імпорту контрольованих речовин (озоноруйнівних речовин та фторованих парникових газів) та товарів, що можуть містити озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази відповідно до умов Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар;
  • з метою упередження неконтрольованого вивозу стратегічно важливого виду вугілля (антрациту) з країни та забезпечення рівноваги в енергетичній сфері, ліцензування експорту антрациту тощо.

Також зазначимо, що відповідно до пояснювальної записки, постанова передбачає ліцензування імпорту з Республілки Північна Македонія сільгосппродукції та продукції переробки в межах тарифної квоти.

Додамо

Кабінет міністрів України сьогодні продовжив спеціальне мито на окремі товари з Росії ще на рік.

Українські Національні Новини

Економіка