ukrayina-vstupila-v-peregovori-z-mizhnarodnimi-partnerami-schodo-mekhanizmiv-bezpeki-dlya-krayini-zayava-g7

Україна вступила в переговори з міжнародними партнерами щодо механізмів безпеки для країни – заява G7

 • 203842 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Україна вступила в переговори з міжнародними партнерами щодо механізмів безпеки для країни. Ті, у свою чергу, запевнили у готовності взяти на себе "зобов'язання, щоб допомогти Україні забезпечити її вільне та демократичне майбутнє", допомогти їй захистити себе зараз та "стримати майбутні акти агресії". Про це йдеться у підсумковій заяві лідерів "Групи семи", які у неділю провели віртуальну зустріч за участю Президента України Володимира Зеленського, пише УНН.

Цитата

"Україна розпочала обговорення з міжнародними партнерами механізмів безпеки для життєздатного повоєнного мирного врегулювання…", - сказано у заяві.

"Сьогодні ми, члени "Великої сімки", запевнили президента Зеленського у нашій постійній готовності взяти на себе подальші зобов'язання, щоб допомогти Україні забезпечити її вільне та демократичне майбутнє, щоб Україна могла захистити себе зараз та стримати майбутні акти агресії. З цією метою ми будемо продовжувати надавати військову та оборонну допомогу українським збройним силам, продовжувати підтримувати Україну у захисті її мереж від кібер-інцидентів та розширювати нашу співпрацю, у тому числі у сфері інформаційної безпеки. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну у підвищенні її економічної та енергетичної безпеки" , - йдеться у документі.

Деталі

Також із документа випливає, що на зустрічі Президент Зеленський наголосив на твердій рішучості України захищати свій суверенітет та територіальну цілісність.

Він заявив, що кінцевою метою України є "забезпечення повного виведення російських військових сил і техніки з усієї території України та забезпечення її здатності захистити себе в майбутньому", а також подякував членам G7 за підтримку.

"У зв'язку з цим Україна наголосила, що розраховує на своїх міжнародних партнерів, зокрема на членів G7, у наданні необхідної допомоги у сфері обороноздатності, а також з метою забезпечення швидкого та ефективного відновлення економіки України та забезпечення її економічної та енергетичної безпеки" , - сказано у заяві.

Зазначається, що Україна, як і раніше, віддана тісній співпраці з членами G7 для підтримки макроекономічної стабільності країни перед проблемами, викликаними повномасштабним російським вторгненням, масовим руйнуванням найважливіших об'єктів інфраструктури та порушенням традиційних маршрутів транспортування українських експортних товарів.

Зеленський наголосив на прихильності своєї країни відстоювати демократичні цінності та принципи, включаючи повагу прав людини та верховенство закону.

Нагадаємо

Раніше сьогодні розпочалася віртуальна зустріч президента США Джо Байдена з лідерами G7 та президентом України Володимиром Зеленським.

Українські Національні Новини

Політика