ukrayina-vvazhaye-nedorechnimi-sprobi-budapeshta-vplutati-svoyu-pozitsiyu-schodo-viyni-v-kontekst-diskusiyi-z-yes-pro-verkhovenstvo-prava

Україна вважає недоречними спроби Будапешта вплутати свою позицію щодо війни в контекст дискусії з ЄС про верховенство права

 • 141003 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. У Міністерстві закордонних справ України вважають недоречними спроби Будапешта вплутати свою позицію щодо війни росії проти України в контекст дискусії з ЄС щодо верховенства права та закликають Угорщину утримуватися від таких дій. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко, коментар якого є у розпорядженні УНН.

Цитата

“Намагання Будапешта вплутати свою позицію щодо війни росії проти України в контекст дискусії з ЄС щодо верховенства права є недоречним і неприпустимим”, - заявив речник.

З його слів, МЗС закликає угорських партнерів утримуватися від таких дій, а натомість працювати на єдність в ЄС та, зокрема, підтримати нові антиросійські санкції, які позбавлять російську воєнну машину джерел фінансування.

Контекст

Раніше сьогодні в уряді Угорщини прокоментували лист Єврокомісії, який запускає процес обмеження фінансування Будапешта через корупцію. У заяві згадали і про війну в Україні.

"Відповідь міністра Гуйяша на лист Єврокомісії щодо механізму обумовленості в контексті верховенства права: виборці Угорщини чітко висловилися 3 квітня. Ми повинні утримати Угорщину від війни, переконатися, що угорські сім’ї не платять ціну за війну", - написав речник угорського прем’єра Золтан Ковач у Twitter.

Додамо

На початку квітня стало відомо що Європейська комісія невдовзі запустить механізм верховенства права для скорочення фінансування Угорщини. Це перша країна, де застосують такі заходи, щоб убезпечити бюджет ЄС.

Після того, як Єврокомісія офіційно розпочне процес, очікується тривала зустріч із Будапештом. Тоді Рада ЄС, до складу якої входять представники від кожної країни, остаточно вирішить, чи зменшувати фінансування. Для цього їй потрібна “переважна більшість”, тобто щонайменше 55 відсотків країн ЄС, що представляють щонайменше 65 відсотків населення блоку.

Українські Національні Новини

Політика