ukrayina-vvede-covid-sertifikati-cherez-10-14-dniv-pislya-yes-uryad

Україна введе COVID-сертифікати через 10-14 днів після ЄС – уряд

 • 19155 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Україна зможе ввести COVID-сертифікати через 10-14 днів після того, як це зробить Європа. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в ефірі телеканалу "Україна 24", передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Коли затвердить Європа і ми зможемо протягом 10-14 днів затвердити його у нас. Після цього можна буде запроваджувати", - сказав Немчінов.

За його словами, Європа значно розширила вимоги до COVID-сертифіката.

Доповнення

Раніше в МОЗ повідомляли, що Україна планує запустити COVID-сертифікат до липня.

COVID-паспорти в ЄС

17 березня Єврокомісія представила проект "коронавірусного" цифрового зеленого сертифікату, який повинен бути впроваджений до середини червня.

Документи отримають не лише ті, хто щеплений від коронавірусу, але й ті, хто перехворіли. Діяти такі сертифікати, як очікується, будуть тільки до офіційного завершення пандемії. У Єврокомісії заявили, що розглядають можливість визнання сертифікатів, виданих за межами ЄС, і документів про щеплення вакцинами, застосування яких в Євросоюзі не дозволено.

При цьому Європарламент вимагає, щоб ЄС ввів COVID-сертифікати максимум на один рік.

Водночас Єврокомісія запропонувала дозволити в'їзд в ЄС вакцинованим від коронавірусу туристам.

Додамо, Всесвітня організація охорони здоров’я виступає за обережний підхід до питання про введення для міжнародних поїздок паспортів імунізації проти коронавірусу.

Нагадаємо, українців, яких щепили двома дозами вакцини проти COVID-19, за потреби можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Українські Національні Новини

Політика