ukrayina-ye-strategichnim-partnerom-chekhiyi-u-politichniy-ekonomichniy-i-promisloviy-sferakh-i-gavlichek

Україна є стратегічним партнером Чехії у політичній, економічній і промисловій сферах - І.Гавлічек

 • 14608 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Україна є стратегічним партнером Чехії в політичній, економічній та промисловій сферах. Про це заявив міністр промисловості і торгівлі Чеської Республіки Іржі Гавлічек на брифінгу за результатами сьомого пленарного засідання Українсько-Чеської міжурядової змішаної комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва, передає кореспондент УНН.

“Україна є стратегічним партнером для Чехії не лише в політичному, а й в економічному і промисловому відношенні”, — сказав І.Гавлічек.

За його словами, крім співробітництва у сферах економіки та промисловості, експорту та інвестицій, комісія також обговорила співпрацю країн у галузі сільського господарства, транспортної системи.

Сторони також обговорили міжрегіональну співпрацю.

“Я переконаний, що потрібно налагоджувати контакти на міжлюдському рівні, а не лише на державному. Мають співпрацювати райони, міста”, — зазначив І.Гавлічек.

Він також запросив віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванну Климпуш-Цинцадзе та її команду до Праги наступного року.

Нагадаємо, Україна і Чехія проведуть в кінці року засідання комітету з науково-технологічної співпраці.

Українські Національні Новини

Економіка