ukrayina-yes-ta-ssha-provedut-videokonferentsiyu-iz-komandoyu-navalnogo

Україна, ЄС та США проведуть відеоконференцію із командою Навального

 • 14841 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Україна, Європейський Союз та США проведуть відеодзвінок з командою російського опозиціонера Олексія Навального та обговорять спільну відповідь на ув'язнення політика. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У понеділок Європейський Союз, Україна, США, Велика Британія та Канада проведуть відеодзвінок із командою ув'язненого Олексія Навального. Зустріч запланована на 12:00 за Гринвічем і це буде перший форум західних країн, на якому розглянуть можливу спільну відповідь на тюремне ув'язнення Навального.

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що вислання Москвою дипломатів та відмова в його проханні відвідати Навального закріпили його думку про те, що "Європа і Росія розходяться".

"Росія поступово від'єднується від Європи і розглядає демократичні цінності як екзистенційну загрозу... Країни-члени повинні визначити подальші кроки і так, вони можуть включати санкції", - зазначив Боррель.

Додамо

Минулого тижня Польща, Литва, Естонія, Латвія, Румунія та Чехія виступали за введення нових санкцій проти Росії, а Німеччина, Італія та Франція сперечалися, щоб дати Москві більше часу, щоб переглянути свій тюремний термін до Олексія Навального.

Заходу все ще потрібна Росія як постачальник енергії та як учасник ядерної угоди з Іраном, а також для боротьби зі змінами клімату.

Нагадаємо

Триденний візит глави європейської дипломатії в Москву був затьмарений рішенням МЗС РФ оголосити персонами нон грата трьох співробітників дипломатичних представництв ФРН, Польщі та Швеції. Російська сторона звинуватила їх в участі в акціях протесту 23 січня в Москві і Санкт-Петербурзі. Позиція міністерства викликала критику Євросоюзу, Великої Британії і США.

Українські Національні Новини

Політика