ukrayina-z-2014-roku-zrobila-bilshe-reform-nizh-za-poperedni-roki-posol-yes

Україна з 2014 року зробила більше реформ, ніж за попередні роки - посол ЄС

 • 7854 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі зауважив, що за останні два роки Україна зробила більше в питанні реформ, ніж за попередні 23 роки незалежності. Також додав, що треба зважати на першопочатковий стан країни, аби розуміти, що швидко процес змін відбутись не може. Про це він сказав під час зовнішньополітичного форуму в середу, передає УНН.

"Не є секретом, що за останні 2 роки Україна зробила більший прогрес в плані реформ, ніж за попередні 23", - сказав він.

Х.Мінгареллі додав, що зміни не відбудуться відразу і для них потрібні не тільки реформи, а й зміна ментальності.

"Деякі люди звикли брати та давати хабарі. Використовувати Україну як "банкомат". Це неможливо змінити в один момент. Повинна змінитись ментальність", - додав він.

Крім того, посол ЄС ще раз наголосив, що процес отримання "безвізу" відбувається довше, ніж всі очікували, через те, що цього вимагають всі процедури на шляху його ратифікації.

Як передавав УНН, голова комітету Європейського парламенту у міжнародних справах Ельмар Брок запевнив, що немає підстав для сумнівів з приводу отримання Україною права на безвізові поїздки громадян до країн ЄС.

 

Українські Національні Новини

Політика