ukrayina-zabezpechit-predstavnitstvo-vselenskogo-patriarkhatu-budivlyami

Україна забезпечить представництво Вселенського патріархату будівлями

 • 7116 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Президент Петро Порошенко уклав угоду про співробітництво між Україною в його особі та Вселенським Константинопольським патріархатом в особі патріарха Варфоломія. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Президента.

Текст угоди передбачає, що сторони системно співпрацюватимуть з метою укріплення Православної церкви України, виконуватимуть аналітично-методичні роботи з проблематики відносин між державою та церквою, проводитимуть культурно-освітні заходи тощо.

Зі свого боку Україна зобов'язується сприяти роботі місцевого представництва Вселенського патріархату ("Ставропігії Вселенського патріархату в Україні"), надавати йому будівлі та приміщення, а також візову підтримку.

Константинопольський патріархат зі свого боку сприятиме розвитку ПЦУ та її спілкуванню з помісними православними церквами інших країн.

В документі, викладеному на сайті Президента, значиться дата підписання документу - 3 листопада 2018 року.

Нагадаємо, патріарх Константинопольський Варфоломій відмовився зібрати собор предстоятелів православних церков для обговорення автокефалії ПЦУ у відповіді на запит РПЦ. 

Українські Національні Новини

Політика