ukrayina-zaklikala-obsye-reaguvati-na-rosiysku-praktiku-zalyakuvan-v-krimu

Україна закликала ОБСЄ реагувати на російську практику залякувань в Криму

 • 8510 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Російська практика залякування кримських татар на окупованому півострові вимагає прискіпливої уваги головування та інституцій ОБСЄ та оперативної реакції. Про це йдеться у повідомленні в Twitter української місії при міжнародних організаціях у Відні, передає УНН.

"Постійна російська практика залякування кримських татар вимагає прискіпливої уваги Головування та інституцій ОБСЄ (ВКНМ і БДІПЛ), які мають належним чином та оперативно реагувати на масштабні репресії цивільного населення з боку російської окупаційної влади", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, очільник ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак напередодні прибув до Києва і зустрівся з Президентом України.

Як повідомляв УНН, після ранкових обшуків у будинках кримських татар в Алуштинському, Білогірському та Сімферопольському районах 10 червня було затримано 8 осіб. ФСБ Росії заявила, що слідчі заходи стосуються релігійної організації "Хізб ут-Тахрір".

Українські правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження через проведення російськими силовиками обшуків у Криму.

Пізніше підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя відправив затриманих кримських татар під арешт у СІЗО до 5 серпня. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Кiровоградщинi повiдомили про пiдозру члену ДВК

     • 6975 переглядiв

    Під Києвом у ДТП потрапила вантажівка з коровами

     • 14640 переглядiв

    Справу Труханова передали до суду в Одесі

     • 6828 переглядiв

    Півторарічна дитина випала з вікна у Тернополі

     • 13270 переглядiв

    У Павлограді у бізнесмена вкрали майже 30 тис. доларів

     • 10742 переглядiв