ukrayina-zaklikala-rosiyu-vivesti-viyska-z-okupovanikh-teritoriy-gruziyi

Україна закликала Росію вивести війська з окупованих територій Грузії

 • 11035 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. Україна закликала Росію вивести війська з окупованих територій Грузії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, передає УНН.

Так, зазначено, що 8 серпня 2018 року виповнюється 10 років з початку прямої збройної агресії Російської Федерації проти Грузії. Україна вкотре підтверджує свою послідовну і рішучу підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності Грузії в її міжнародно визнаних кордонах, а також відданість стратегічному партнерству між нашими державами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін пообіцяв "вкрай негативну" реакцію на вступ України чи Грузії до НАТО

"Закликаємо Російську Федерацію виконати свої зобов’язання за Угодою про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, вивести військові підрозділи з окупованих територій Грузії (Абхазія та Цхінвальський регіон) та здійснити інші заходи з демілітаризації та деокупації цих територій", - йдеться у повідомленні.

Також Україна звертається до посередників Женевських міжнародних дискусій – ЄС, ОБСЄ, ООН і США та всієї міжнародної спільноти продовжити докладати зусилля, спрямовані на врегулювання російсько-грузинського конфлікту.

Раніше Грузія виступила в ЄСПЛ зі звинуваченнями РФ в загибелі мирних жителів під час серпневої війни.

Українські Національні Новини

Політика