ukrayina-zalishayetsya-velicheznoyu-problemoyu-u-ssha-rozpovili-yak-zbirayutsya-spivpratsyuvati-z-rf

Україна залишається величезною проблемою: у США розповіли, як збираються співпрацювати з РФ

 • 18274 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Сполучені Штати шукають баланс між здійсненням тиску на Росію, в тому числі у зв'язку з агресією проти України, і співпрацею в питаннях, що стосуються стратегічної стабільності. Про це заявив глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен у подкасті колишнього Держсекретаря США Гілларі Клінтон, передає УНН.

Цитата

"Я думаю, ми повинні мати можливість йти і жувати жуйку одночасно: жорстко виступати проти російської агресії - Україна продовжує бути величезною проблемою, з огляду на російське вторгнення в неї - але також шукати можливості, якщо вони випадуть, щоб зміцнити нашу безпеку в таких речах, як ядерна зброя", - заявив Блінкен.

Деталі

За словами Держсекретаря, дивлячись на поведінку РФ - чи то кібератаки, арешт Олексія Навального, чи втручання у вибори, США розглядають всі ці кроки і "зробимо відповідні дії, які будемо вважати потрібними, щоб дуже ясно дати зрозуміти, що таке поведінка є неприйнятною для нас, і ми будемо робити це з нашими союзниками і партнерами".

"У той же час у нас є інші важливі ставки, в тому числі з Росією. Одна з них - це те, що ми називаємо у бізнесі стратегічною стабільністю, коли ми стежимо за тим, щоб з нашими все ще значними арсеналами, особливо ядерною зброєю, ми не здійснювали дій, які насправді роблять конфлікт і, не дай Бог, обмін ядерними ударами більш ймовірними", - додав він.

Блінкен у цьому ключі нагадав про вступ у силу угоди РФ і США про продовження Договору про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО).

Доповнення

Варто відзначити, що адміністрація президента США Джозефа Байдена сьогодні слідом за ЄС оголосила про нові санкції щодо Росії у відповідь на отруєння і ув'язнення російського опозиціонера Олексія Навального.

Санкції США, як зазначено, стосуються російських офіційних осіб і російського дослідницького центру, які потрапили під санкції Євросоюзу в жовтні минулого року у зв'язку з отруєнням Навального у серпні 2020 року

Українські Національні Новини

Політика