ukrayina-zaproponuvala-peredati-rf-vzhe-25-gromadyan-z-ukrayinskikh-tyurem

Україна запропонувала передати РФ вже 25 громадян з українських тюрем

 • 9509 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Україна готова наприкінці січня – на початку лютого передати Росії вже 25 громадян РФ, що перебувають в українських тюрмах, в обмін на політв‘язнів Кремля, а також провести звільнення 19 українців з ОРДЛО в обмін на близько 70 засуджених бойовиків. Про це написала перший віце-спікер парламенту, уповноважена Президента України з мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко, на своїй сторінці у Facebоok, передає УНН.

"Ми готові наприкінці січня – на початку лютого, в будь-яку визначену дату, передати РФ 25 їх громадян з українських тюрем в обмін на політв‘язнів Кремля, й в цей же день провести звільнення 19 українців з ОРДЛО в обмін на близько 70 засуджених бойовиків. Також ми ще раз підняли питання негайного звільнення 5 підлітків з Ясинуватоі, яких 3 роки катують в Донецьку в тюрмі", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що українська сторона чекає від координаторів ОБСЄ більш активної позиції і "бути на стороні правди".

"Двічі за цей місяць ми звернулися до модераторів ОБСЄ з вимогою провести спільне засідання ТКГ і гуманітарної підгрупи з одного питання: звільнення заручників, передача росіян в обмін на політв‘язнів Кремля. Сьогодні Борис Гризлов відмовився і від цієї ініціативи", - додала вона.

Як повідомляв УНН, на попередньому засіданні ТКГ у грудні 2018 року погодили режим тиші на Донбасі на зимові свята. Також Україна пропонувала провести звільнення утримуваних у форматі 22 на 22 і 72 на 19 5 січня 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика