ukrayina-zaprosila-britaniyu-priyednatisya-do-krimskoyi-platformi

Україна запросила Британію приєднатися до Кримської платформи

 • 11248 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. У рамках візиту Президента України Володимира Зеленського до Великої Британії, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з державним секретарем у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домініком Раабом. Як повідомили у пресслужбі МЗС, Кулеба поінформував  про створення Кримської платформи та запросив Велику Британію до участі у ньому, передає УНН.

Як повідомили у МЗС, сторони привітали заплановане підписання Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії, яка виводить українсько-британські відносини на рівень стратегічного партнерства.

Кулеба поінформував Домініка Рааба про створення Кримської платформи — нового міжнародного майданчика, який консолідує міжнародні зусилля з деокупації Криму — та запросив Велику Британію до участі у ньому, відзначили у відомстві.

У МЗС додали, Глава української дипломатії подякував британському колезі за незмінну позицію Великої Британії щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів, а також відзначив практичні кроки Сполученого Королівства на підтримку обороноздатності України та впровадження реформ.

Глави зовнішньополітичних відомств України та Великої Британії підтвердили тотожність позицій з багатьох пунктів міжнародного порядку денного, зокрема висловившись на користь підтримання політико-дипломатичного тиску на РФ з метою примушення її до поваги міжнародних норм та припинення агресії проти України, йдеться у повідомленні.

Дмитро Кулеба та Домінік Рааб домовилися про подальшу координацію дій в ООН та інших міжнародних організаціях, поглиблення співпраці у міграційній сфері, обговорили розвиток торгівлі та інвестицій між двома країнами, резюмували у МЗС.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський під час брифінгу на саміті в Брюсселі повідомив, що Європейський Союз принципово готовий долучитися до нашої ініціативи щодо формату “Кримська платформа”. 

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна намагається вибрати формат для роботи у напрямку деокупації Криму, але Росія у цей формат не увійде.

Українські Національні Новини

Політика