ukrayina-zasudila-vizit-medvedyeva-v-krim-i-uchast-v-paradi-okupatsiynogo-flotu

Україна засудила візит Медведєва в Крим і участь в параді окупаційного флоту

 • 15225 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Міністерство закордонних справ України засуджує чергове неузгоджене з Україною відвідання російською делегацією на чолі з головою російського уряду Дмитром Медведєвим тимчасово окупованих Криму і Севастополя. Про це йдеться в коментарі МЗС, розповсюдженому прес-службою, передає УНН.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговим неузгодженим з українською стороною візитом делегації на чолі з головою Уряду Російської Федерації Д.Медведєвим до тимчасово окупованих Росією Автономної Республіки Крим і м. Севастополь, який розпочався 28 липня 2019 року. Зазначена поїздка відбувається всупереч неодноразовим застереженням з боку України. Цинічною є мета "візиту" – участь у параді окупаційного флоту Росії", - йдеться в заяві.

У МЗС підкреслили, що продовжують дотримуватися принципової позиції щодо неприпустимості неузгоджених з українською стороною відвідань російськими посадовими особами території України в її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим і м. Севастополь.

"Cпроби російської сторони інтерпретувати подібні "візити" в Україну як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними і свідчать про відверте нехтування РФ загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, її зобов’язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами. Вкотре звертаємо увагу, що вся повнота відповідальності за негативні для АР Крим і Севастополя наслідки від тимчасової присутності на Кримському півострові російських окупаційних адміністрацій відповідно до норм міжнародного права покладається на РФ як державу-окупанта", - сказано в заяві.

Як повідомляв УНН, російській телеведучій Дані Борисовій прикордонники можуть обмежити в’їзд на територію України через можливе відвідання Криму.

Українські Національні Новини

Політика