ukrayina-zasudzhuye-sprobi-vtyagnuti-pridnistrovskiy-region-moldovi-u-rosiysku-viynu-mzs

Україна засуджує спроби втягнути Придністровський регіон Молдови у російську війну – МЗС

 • 90762 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. У Міністерстві закордонних справ України стурбовані спробами загострити безпекову ситуацію у Придністровському регіоні Республіки Молдова та засуджує спроби втягнути регіон у розв’язану росією повномасштабну війну проти України та закликає до деескалації напруги. Про це йдеться в коментарі, оприлюдненому МЗС у вівторок, пише УНН.

Цитата

"Стурбовані спробами загострити безпекову ситуацію у Придністровському регіоні Республіки Молдова", - сказано в заяві.

Деталі

У МЗС нагадали, що хвиля повідомлень 21-26 квітня про мінування навчальних закладів, напад на будівлю т.зв. "міністерства державної безпеки", руйнування двох радіовеж у Григоріопольському районі та вибухи на аеродромі у Тирасполі співпали у часі із заявами російського військового командування про намір загарбати увесь південь України і встановити сухопутний коридор із Придністровським регіоном Молдови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт про ситуацію в "ПМР": росія може спробувати піти шляхои параду суверенітетів

"Україна рішуче підтримує територіальну цілісність Молдови в межах її міжнародно визнаних кордонів, засуджує відчайдушні спроби втягнути Придністровський регіон Молдови у розв’язану РФ 24 лютого повномасштабну війну проти України та закликає до деескалації напруги", - наголосили у дипвідомстві.

МЗС наголошує, що продовжує пильно відстежувати подальший розвиток подій. Збройні Сили України надійно захищають нашу державу та готові зруйнувати будь-які подальші підступні плани агресора на українській території, зокрема і на Південнобузькому напрямку.

Контекст

25 квітня повідомлялося про вибухи у Тирасполі. Сьогодні, 26 квітня, повідомляли, що у невизнаному Придністров'ї підірвали дві вежі зв'язку.

Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук заявив, що росія посилює провокації в окупованому Придністров'ї.

Сьогодні стало відомо, що так зване "керівництво" невизнаного Придністров'я найближчим часом "ухвалить рішення на захист інтересів республіки".

У Держприкордонслужбі вважають, що не можна виключати Придністров'я як територію, яку зможе використати росія для подальших дій стосовно України.

Додамо

Раніше в.о. командувача військ центрального військового округу росії рустам міннекаїв заявив, що під час другої фази так званої "військової операції" на території України буде забезпечено "вихід у Придністров'ї, де також зафіксовано факти утиску російськомовного населення".

Українські Національні Новини

Політика