ukrayina-zavershuye-vikonannya-semi-rekomendatsiy-yevrokomisiyi-rezultati-prezentuyut-zavtra

Україна завершує виконання семи рекомендацій Єврокомісії, результати презентують завтра

 • 896144 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Відкрито спільні консультації Уряду України та Європейської комісії. Україна завершує виконання семи рекомендацій Єврокомісії, які були надані при отриманні статусу кандидата на членство в ЄС. Результати презентують на завтрашньому саміті. Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

«З Президентом України Володимиром Зеленським та Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн відкрили спільні консультації Уряду України та Європейської комісії», - написав Шмигаль.

Деталі

За його словами, за останній рік Україна досягла надзвичайного прогресу в європейській інтеграції.

«Зараз завершуємо виконання семи рекомендацій Єврокомісії. Результати презентуємо на завтрашньому саміті. Дякуємо за представлення сьогодні оцінки рівня наближення українського законодавства до acquis ЄС. Зі свого боку плануємо розпочати оцінку імплементації європейських правил, директив і норм в українське законодавство», - повідомив Шмигаль.

Він зазначив, що також в Україні сподіваються на активізацію співпраці щодо відновлення та трансформації енергетичного сектору України: як у питанні розширення можливостей імпорту електроенергії до 2ГВт в Україну, так і підтримку проєктів децентралізації нашої енергосистеми. Наприклад, започаткування масштабної програми виробництва сонячної енергії українськими домогосподарствами та громадами.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський отримав звіт Європейської комісії щодо заповненої Україною другої частини опитувальника для просування до членства в Європейському Союзі.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн зустрілася у Києві з Президентом України Володимиром Зеленським, за підсумками пообіцяла економічну підтримку та позитивно оцінила кроки України на шляху до ЄС.

Українські Національні Новини

Політика