ukrayina-zayavila-pro-porushennya-schodo-chergovogo-gumkonvoyu-rf-dlya-donbasu

Україна заявила про порушення щодо чергового "гумконвою" РФ для Донбасу

 • 8708 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Російська сторона знову в односторонньому порядку здійснила оформлення так званого "гуманітарного конвою", який відправила на тимчасово окуповану частину Донбасу. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ДПСУ.

“Через російські пункти пропуску “Матвєєв Курган” та “Донецьк” з 5:00 до 6:15 28 листопада на в’їзд в Україну прослідувало 2 колони так званого російського “гумконвою”. Дев’яносто третій “гумконвой” складався з 42 автомобілів", - вказали прикордонники.

У ДПСУ повідомили, що "його переміщення, як і попередніх, відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей".

"Українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", - додали у відомстві.

Як зазначається, у вантажівках нібито перевозили дитяче харчування, медобладнання та медикаменти. "Однак, враховуючи те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, зведеній українській групі з прикордонників та митників не вдалось отримати достеменну інформацію про його вміст, характер та номенклатуру. Крім того, завантаженість транспортних засобів складала близько 70%", - додали у ДПСУ.

Зазначимо, що у цьому році це дев’ятий такий “гумконвой”.

Нагадаємо, Росія відправила на окупований Донбас 93-й "гумконвой".

Українські Національні Новини

Політика