ukrayina-zdobula-pershu-medal-chs-2019-z-khudozhnoyi-gimnastiki

Україна здобула першу медаль ЧС-2019 з художньої гімнастики

 • 35847 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Шістнадцятирічна Влада Нікольченко виборола медаль на чемпіонаті світу з художньої гімнастики в Баку, інформує УНН із посиланням на Федерацію гімнастики України.

У фіналі з коронними булавами, видавши блискучий виступ, з оцінкою 22,350 лідер "синьо-жовтої" збірної завоювала бронзову медаль. "Золото" у цьому виді завоювала росіянка Діна Аверіна (23,800), "срібло" - ізраїльтянка Ліной Ашрам (23,300).

Натомість у фіналі зі стрічкою Нікольченко фінішувала за крок до медалі – четвертий результат 20,35 балів.

Також Нікольченко кваліфікувалася до фіналів з булавами та стрічкою з 4-м і 3-м кваліфікаційними результатами відповідно.

Варто зазначити, що для 16-річної Нікольченко це перша медаль чемпіонату світу в кар'єрі.

Зауважимо, що за сумою кращих десяти оцінок команда України у складі Влади Нікольченко, Христини Пограничної та Єви Мелещук посіла підсумкове п'яте місце. Перемогу здобула команда Росії, на другому місці — гімнастки з Ізраїлю, а на третю сходинку п'єдесталу піднялися білоруски.

Крім того, додамо, що українські грації Нікольченко і Погранична кваліфікувалися до фіналу багатоборства з 4-м і 20-м результатами, і вже в фіналі боротимуться за завоювання ліцензій на Олімпійські ігри.

Нагадаємо, українські гімнастки здобули повний комплект нагород на етапі Кубку світового виклику у Парижі.

Українські Національні Новини

Спорт