ukrayina-zmenshila-zapasi-gazu-v-psg-do-8-2-mlrd-kub-m

Україна зменшила запаси газу в ПСГ до 8,2 млрд куб. м

 • 11939 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Обсяг газу в підземних сховищах України станом на 1 березня зменшився до 8,289 млрд куб. м, передає УНН з посиланням на дані ПАТ "Укртрансгаз".

За останніми даними, протягом доби з ПСГ України було відібрано 23,46 млн куб. м газу.

При цьому в даних за 1 березня вказано, що в Україну за добу надійшло зі Словаччини 40,54 млн куб. м, з Польщі - 2,13 млн куб. м, з Угорщини - 0,56 млн куб. м газу.

Так, на сьогодні українські ПСГ заповнені на 26%.

Додамо, на території України без урахування Криму - 12 ПСГ загальною активною ємністю 31 млрд куб. м.

За даними "Укртрансгазу", у лютому для потреб вітчизняних споживачів з території Європи було імпортовано 1,4 млрд куб. м газу, що на 13% більше за показники аналогічного періоду минулого року. Всього за два місяці нового року з країн ЄС в Україну надійшло 2,9 млрд куб. м газу.

У компанії додали, що за підсумками лютого для європейських споживачів через українську газотранспортну систему було протранспортовано 7,6 млрд кубометрів газу, що на 30% більше за показники аналогічного періоду минулого року. З початку року транзит природного газу для країн ЄС становив 16,5 млрд куб. м, що на 4,2 млрд куб. м більше за показники минулого року.

Нагадаємо, голова "Нафтогазу" А.Коболєв заявив, що Україні вистачить газу до кінця опалювального сезону, навіть якщо березень буде морозним.

Українські Національні Новини

Економіка