ukrayina-zmogla-perekhopiti-u-rosiyi-initsiativu-v-chornomu-mori-zelenskiy

Україна змогла перехопити у росії ініціативу в Чорному морі – Зеленський

 • 22518 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Україна змогла перехопити ініціативу в росії у Чорному морі й створити такі безпекові умови, які змушують агресора тікати зі східної частини акваторії та намагатися сховати військові кораблі. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на саміті ПАЧЕС – Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва, передає УНН з посиланням на ОП.

Цитата

«Ми змогли показати, що співпраця між народами Чорноморського регіону за підтримки партнерів здатна повернути стабільність світовому ринку продовольства. А отже, повернути захищеність нормального життя для десятків націй – від Марокко до Південно-Східної Азії», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що наразі забезпечено такий захист західній частині Чорного моря, який зараз дає змогу працювати морським експортним коридорам. Нової ваги зараз набуває і Дунайський регіон – теж критичний для глобальної безпеки.

«Ми змогли перехопити у росії ініціативу в Чорному морі й створили такі безпекові умови, які змушують агресора тікати зі східної частини акваторії та намагатися сховати військові кораблі. Вперше у світі саме в Чорному морі почав діяти флот морських дронів – український флот. Хочу відзначити й те, що тепер – як один із головних результатів наших дій – росія не здатна використовувати Чорне море як плацдарм для дестабілізації інших регіонів світу», - зауважив Зеленський.

Доповнення

За рік існування флоту морських дронів Україна уразила сім суден чорноморського флоту росії.

Українські Національні Новини

Війна