ukrayina-zrobila-krok-v-napryamku-priyednannya-do-ramkovoyi-programi-yes-z-doslidzhen-ta-innovatsiy

Україна зробила крок в напрямку приєднання до Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій

 • 11501 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Кабінет міністрів України на засіданні у середу підтримав проект розпорядження Президента України "Про делегацію України для участі в переговорах з Європейською Комісією щодо долучення України до участі в Рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій "Горизонт Європа". Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді, народний депутат Василь Мокан на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата:

"Сьогодні Кабмін підтримав проект розпорядження Президента України "Про делегацію України для участі в переговорах з Європейською Комісією щодо долучення України до участі в Рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій "Горизонт Європа", - написав Мокан.

Деталі

Зі слів нардепа, проектом пропонується утворити делегацію України для забезпечення участі в переговорах з Європейською Комісією щодо долучення України до участі в Рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій "Горизонт Європа" та затвердити директиви цієї делегації.

Очолюватиме делегацію міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

"Прийняття проекту акту забезпечить правові підстави для початку переговорного процесу щодо умов приєднання України до Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій "Горизонт Європи", який пропонується розпочати за ініціативою Сторони ЄС", - зазначив Мокан, додавши, що документ було прийнято із техніко-юридичними правками.

Що було раніше

Кабінет міністрів на засіданні 31 березня підтримав продовження дії угоди з урядом США про співробітництво у сфері науки та технологій.

Українські Національні Новини

Політика