ukrayina-zupinila-prosuvannya-okupantiv-vpered-zelenskiy-rozpoviv-pro-tri-etapi-viyni

Україна зупинила просування окупантів вперед: Зеленський розповів про три етапи війни

 • 220064 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський розповів про три етапи ведення війни, під час якої Україна протистоїть росії, та зазначив, що на першому Україна зупинила просування окупантів уперед. Про це він заявив під час виступу на сесії Wall Street Journal CEO Council Summit, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Спочатку потрібно зробити відповідні кроки, щоб зупинити війну, а потім вступить в силу дипломатія. Сьогодні бажано зробити перший етап було, і ми його зробили. Зупинити росію та її просування вперед. Ми це зробили. Другий етап – це максимально зробити так, аби росія відійшла з нашої території. Зараз ми знаходимося на другому етапі", - розповів Зеленський.

Деталі

За його словами, третій етап – це максимальне відновлення територіальної цілісності.

"Тут я говорю як Президент воюючої держави, але тим не менше там, де можна відновити територіальну цілісність, там, де можна знайти ті чи інші компроміси завдяки діалогу на словах, а не зі зброєю, то там Україна буде це робити, але показуючи свою позицію, як рівноправний партнер у будь-якому діалозі", - сказав Зеленський.

Так, Президент зазначив, що відновлення територіальної цілісності України - задача №1.

"Це відправити та дотиснути війська російської федерації на ті території, де вони були до 24 числа (лютого – ред.). Ми розуміємо, що відновити територіальну цілісність повністю на тимчасово окупованому півострові Крим буде складно, і все ж таки я вважаю, що ми зможемо потім, показавши свою міцність, а ми її демонструємо, як можемо, потім перейти на дипломатичний шлях. Тому що будь-яка війна закінчується дипломатією. Тому я вважаю, що нам потрібно витримати, витиснути завдяки тієї чи іншої зброї і підтримки санкційної, підтримки наших партнерів. Витиснути росію максимально з нашої території. У будь-якому випадку все одно все закінчиться тим чи іншим форматом перемовин", - розповів Зеленський.

Доповнення

Раніше Зеленський заявляв, що українці не готові віддати частину територій своєї держави російській федерації.

Глава держави наголосив, що скасування антиросійських санкцій не може порушуватися, допоки в Україні не закінчиться війна та росія не виведе свої війська.

Українські Національні Новини

Політика