ukrayina-zvernulas-do-nato-ta-yes-za-pidtrimkoyu-u-podolanni-naslidkiv-poveney

Україна звернулась до НАТО та ЄС за підтримкою у подоланні наслідків повеней

 • 11548 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Міністерство закордонних справ України звернулося до держав-партнерів та штаб-квартир міжнародних організацій з проханням про допомогу у подоланні наслідків природного лиха на Заході держави. Окремі звернення спрямовані до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу, передає УНН з посиланням на повідомлення пресслужби МЗС.

“Представництво України при ЄС та Місія України при НАТО звернулися до інституцій ЄС та структур Альянсу, аби активувати Механізм цивільного захисту ЄС та залучити Євроатлантичний центр НАТО з реагування на катастрофи природного і техногенного характеру”, - поінформував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

МЗС зазначає, що розраховує на підтримку партнерами зусиль Уряду України із захисту життя і здоров’я громадян України, об’єктів критичної інфраструктури, зменшення негативного впливу природного лиха на господарську діяльність.

Нагадаємо, очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто сьогодні заявив, що Угорщина готова допомогти Україні в боротьбі з паводками в західних областях.

Українські Національні Новини

Політика