ukrayina-zvernulas-notoyu-do-mzs-rf-za-ofitsiynoyu-informatsiyeyu-schodo-sentsova

Україна звернулась нотою до МЗС РФ за офіційною інформацією щодо Сенцова

 • 9331 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. посольство України в РФ та Міністерство закордонних справ України не отримали офіційного підтвердження інформації про припинення голодування Олега Сенцова, тому Посольство України звернулося нотою до МЗС РФ з проханням невідкладно надати відповідну інформацію. Про це на своїй сторінці у Facebook написала представниця України у гуманітарній підгрупі ТКГ щодо Донбасу, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає УНН.

"Тільки-но отримала наступну інформацію від МЗС України: адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе підтвердив, що Олег припиняє голодування з завтрашнього дня. Тобто, в суботу", - написала Геращенко.

Водночас, за словами нардепа, посольство України в РФ та Міністерство закордонних справ України не отримали офіційного підтвердження зазначеної інформації.

"Посольство України в РФ і наш МЗС не отримали офіційної інформації від офіційних органів РФ щодо повідомлень ЗМІ про припинення О.Сенцовим голодування. Посольство України звернулося нотою до МЗС РФ з проханням невідкладно повідомити, чи відповідає дійсності інформація про припинення О.Сенцовим голодування, а також - до адвоката Д.Дінзе з цього ж питання", - написала вона.

Як повідомляв УНН, 5 жовтня український режисер, політв’язень Олег Сенцов повідомив, що до нього заплановано застосування примусового харчування, а його думка при цьому вже не враховується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії оприлюднили фото Сенцова під час медобстеження

Нагадаємо, радник президента Російської Федерації, голова ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайло Федотов підтвердив українському омбудсмену Людмилі Денісовій, що український політв’язень Олег Сенцов відмовився від голодування.

Як повідомляв УНН, інформація про те, що український режисер Олег Сенцов, якого утримують у російській в’язниці, припинив голодування з’явилась сьогодні вранці.

Українські Національні Новини

Політика