ukrayini-bulo-b-vigidno-yakbi-rishennya-schodo-prizupinennya-bezvizu-priymav-yevroparlament-ekspert

Україні було б вигідно, якби рішення щодо призупинення безвізу приймав Європарламент – експерт

 • 7596 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Україні було б вигідніше, якби рішення щодо призупинення безвізового режиму приймав Європейський парламент. Про це в ефірі "5 каналу" сказав голова правління "Інституту світової політики" Віктор Шлінчак, передає УНН.

"Нам би було дуже вигідно, якби питання про можливе відкликання безвізового режиму приймав Європейський парламент. Тому що Європарламент – це така структура, з якою, теоретично, завжди можна домовитись і дуже багато разів Європейський парламент демонстрував те, що до України він ставився досить таки лояльно", – сказав експерт.

В.Шлінчак пояснив, що зараз по процедурі можливої відміни безвізового режиму це питання може піднімати Єврокомісія і кожен член, всі 27 країн.

"Це означає, що ми маємо теоретичну загрозу того, що з приходом нової влади у Франції, Німеччині, чи десь в інших місцях ми можемо, отримавши реальний безвіз, одразу отримати заборону на цей безвіз", – пояснив він.

На його думку, до наступного пленарного тижня Європарламенту навряд чи усі процедури можна буде пройти.

"Наступного тижня Європарламент може зібратися, проголосувати за цю відміну безвізового режиму. Далі, наступним кроком цю процедуру має затвердити Рада міністрів ЄС – це може бути швидко у тому разі, якщо дійсно існує політична воля це швидко зробити", – зауважив експерт.

Нагадаємо, Європейський парламент виніс питання щодо механізму призупинення лібералізації візового режиму для третіх країн на голосування на пленарне засідання у четвер, 15 грудня.

Українські Національні Новини

Політика