ukrayini-dlya-vidbudovi-potribno-3-5-mlrd-yevro-tsogorich-y-blizko-14-mlrd-u-nastupnomu-rotsi-zelenskiy

Україні для відбудови потрібно 3,5 млрд євро цьогоріч й близько 14 млрд у наступному році - Зеленський

 • 134978 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Україні для відбудови потрібно 3,5 мільярда євро цьогоріч і близько 14 мільярдів євро наступного року. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський виступаючи перед Європейською радою, передає УНН.

Цитата

"Сподіваюся, що вже найближчим часом, а саме 25 жовтня у Німеччині, під час конференції щодо відбудови України, ми обговоримо, як ми разом доведемо, що дієвість нашого єднання й наших інституцій значно потужніша, ніж будь-який антиєвропейський терор. Російський, іранський чи будь-який інший", - сказав Зеленський.

Деталі

Він зазначив, що Україна потребує більшої підтримки в реалізації Fast Recovery Plan.

"Тобто у першочергових заходах для відбудови України після терористичних ударів.У вас є всі ці дані – чого саме ми потребуємо. Ми вже маємо розуміння щодо необхідних коштів. Це 3,5 мільярда євро цьогоріч і близько 14 мільярдів євро наступного року. І поки що ми із цих коштів отримали нуль. А вони життєво необхідні. Як і життєво необхідні наступні транші макрофіну для України", - розповів Зеленський.

Додамо

До Плану швидкого відновлення України (Fast Recovery Plan) увійшло понад 38 тис об’єктів. Наразі за рахунок державного бюджету відновлення розпочато лише на 11 тис об’єктах.

У вересні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що вартість потреб на відбудову та відновлення України, згідно зі звітом «Швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення» (RDNA), оцінюється в понад 349 млрд доларів.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вказав на заморожені російські кошти в ЄС як можливе джерело відбудови України після війни і розв'язання проблем із цінами на енергоносії.

Українські Національні Новини

Політика